Χανιά: πρόγραμμα μαρξιστικών φόρουμ



Μαρξιστικά φόρουμ

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ, συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η Εργατική Αλληλεγγύη, βδομαδιάτικη εφημερίδα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς διοργανώνουν μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων (μαρξιστικών φόρουμ) από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σειρά μαρξιστικών φόρουμ για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν κάθε συνειδητοποιημένο εργαζόμενο και για όσους αναζητούν μια διαφορετική κοινωνική προοπτική απέναντι στα μνημόνια, στην εξαθλίωση και στην κρίση του καπιταλισμού.

Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα των συζητήσεων:


Τετάρτη 30 Νοέμβρη, 19:30
¨Είναι το πρεκαριάτο, προλεταριάτο;¨ 
στα γραφεία του συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων
Μπονιαλή 13-19

Με απαντήσεις σε αυτούς που αμφισβητούν τη δύναμη της εργατικής τάξης σήμερα.


Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, 19:30, 
¨Κούβα: Σοσιαλισμός από τα πάνω ή από τα κάτω;¨
στα γραφεία του συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων
Μπονιαλή 13-19

Tμήματα της Aριστεράς συνεχίζουν (και μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο) να προτείνουν το μοντέλο της Kούβας σαν το μοντέλο για την προοπτική και την ανάπτυξη του κινήματος. Η συζήτηση αυτή εξηγεί το χαρακτήρα του καθεστώτος του Kάστρο και προτείνει μια διαφορετική προοπτική από την πλευρά της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς.



Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, 19:30
¨Δεκεμβριανά 1944¨
στα γραφεία του συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων
Μπονιαλή 13-19

Συζήτηση για μια κρίσιμη περίοδο στο ελληνικό εργατικό κίνημα όπου η σύγχρονη Αριστερά έχει το καθήκον να αναδείξει μαζί με το μεγαλείο των «ανώνυμων» εργατών, προσφύγων, υπηρετριών και λούστρων που έκαναν τον Κόκκινο Δεκέμβρη, ελπίδα για μια διαφορετική κοινωνική προοπτική. Τότε και σήμερα αυτή είναι η δύναμη που αλλάζει τον κόσμο.


Σχόλια