50 χρόνια | Η εξέγερση του Πολυτεχνείου: Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση; | Σάββατο 11.11.2023, Εργ. Κέντρο Χανίων 7μμ


50 χρόνια | Η εξέγερση του Πολυτεχνείου: Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση;
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 7ΜΜ
 
Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμούμε αυτήν τη μεγάλη επέτειο μέσα σε συνθήκες όπου η καταστροφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει το θράσος να μιλάει για το «τέλος της Αριστεράς». Αυτοί που διαχειρίζονται δολοφονικά την πιο μεγάλη πολυκρίση του συστήματος που σπέρνει φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
 
Όμως, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι η κοινωνία αλλάζει με εξεγέρσεις και επαναστάσεις και στην Ελλάδα όπως σε όλο τον κόσμο. Το φοιτητικό κίνημα άναψε τη σπίθα για να βγει στο προσκήνιο η εργατική τάξη και να γκρεμίσουν μαζί τη Χούντα, όπως το ίδιο έγινε στην Πορτογαλία και το ίδιο απλώθηκε παντού εκείνα τα χρόνια με τον μακρόσυρτο «Μάη του 68», από τη Γαλλία μέχρι την Ταϋλάνδη. 
 
Για να ανοίξει αυτός ο επαναστατικός δρόμος, που γκρέμισε καθεστώτα και κέρδισε τις εργατικές κατακτήσεις που ακόμα προσπαθούν να ξηλώσουν με λύσσα οι Μητσοτάκηδες και οι Γεωργιάδηδες, χρειάστηκε να μπει μπροστά μια νέα επαναστατική Αριστερά που στήριξε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους αγώνες της Μεταπολίτευσης κόντρα στον ψεύτικο ρεαλισμό του «Καραμανλής ή τανκς».
 
Αυτός, ο δρόμος του Νοέμβρη είναι επίκαιρος και σήμερα. Σήμερα η κρίση του καπιταλισμού είναι ακόμη πιο βαθιά και ανυπόφορη, η εργατική τάξη πιο μεγάλη και δυνατή παγκόσμια, η νεολαία εξοργισμένη όχι μόνο με τη μαύρη εργασία, αλλά και ενάντια στις βρομιές του σεξισμού και του ρατσισμού. Σήμερα, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν τις εμπειρίες για τα αδιέξοδα του κοινοβουλευτικού δρόμου, τις διαψεύσεις των προσδοκιών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα.
 
Το Σάββατο 11 Νοέμβρη συγκεντρωνόμαστε σε μια συζήτηση για τη μεγάλη επιλογή για τον κόσμο της Αριστεράς: Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση; Θα είμαστε εκεί πολλοί και πολλές, από τη γενιά του Πολυτεχνείου μέχρι τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες στους αγώνες του σήμερα σε όλα τα μέτωπα.
Ελάτε να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι η Αριστερά της εξέγερσης και της επανάστασης είναι εδώ!
 
Οργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα - ΣΕΚ Χανίων

Σχόλια