Ανακοίνωση ΣΕΚ Χανίων για τους 16 συλληφθέντες κατά την εκκένωση της Κατάληψης Ρόζα Νέρα

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΧΑΝΙΑ

ΩΡΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Δύο κόσμοι συγκρούονται από την μέρα που εκκενώθηκε βίαια η Κατάληψη Ρόζα Νέρα (με συλλήψεις, τραυματισμό δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ρίψεις κρότου λάμψης από την αστυνομία) έως τη μέρα που νέοι κι εργαζόμενοι επανακατέλαβαν το λόφο Καστέλι, μετά την αποχώρηση της αστυνομίας που επί 9 μήνες προστάτευε τα συμφέροντα της Belvedere.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στα Χανιά που έχει εκφραστεί διαδηλώvοντας μαζικά ενάντια στην προσπάθεια της πρυτανείας του Πολυτεχνείου και του πρώην υπουργού Διγαλάκη να ξεπουλήσουν το χώρο στους ξενοδόχους της Belvedere. Οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες αυτής της πόλης διεκδικούν, και δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν, τη δημόσια χρήση των κτιρίων αντί για το ξεπούλημά τους.

Από την άλλη βρίσκεται η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης που, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους ντόπιους εκπροσώπους της, παρατείνει προκλητικά τη σύμβαση με την εταιρία για την ενοικίαση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι και στέλνει σε δίκη 16 άτομα που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση και με τις κατηγορίες για «διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά μνημείου» και «παράνομη είσοδο στη χώρα» για τους μετανάστες συλληφθέντες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τα αίσχη της μέσα στον χιονιά, επιχειρεί για άλλη μια φορά να καταστείλει τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Η κυβέρνηση που σκορπάει το θάνατο στους φτωχούς, τους απλούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους Ρομά, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προσπαθεί απεγνωσμένα να συσκοτίσει και να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Από δίπλα η πλειοψηφία της συγκλήτου που αυθαιρετεί με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τη νεολαία, όταν ταυτίζουν το συμφέρον του Πολυτεχνείου με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν θα κάνουμε πίσω! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, όπως στάθηκαν εμπόδιο στα σχέδιά τους την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα δεν θα αφήσουν το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου χώρου να επικρατήσει. Η δίωξη του εργατικού, αντιρατσιστικού κινήματος με την δίκη των 16 θα πέσει στο κενό.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων είναι άμεσα δεμένος με τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας και των δικαιωμάτων μας απέναντι στην διαχείριση της κρίσης του συστήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ, που φέρνει θάνατο, φτώχεια, ανεργία, ρατσισμό, πολεμικούς ανταγωνισμούς, σεξισμό και περιβαλλοντική καταστροφή. Οι δημόσιοι χώροι, η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία ενός τόπου δεν μπορεί να αποτελούν πεδίο κερδοσκοπίας για κανέναν. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι χώροι που διαθέτουν αποτελούν δημόσιο αγαθό και κανένας επίδοξος κερδοσκόπος δεν έχει δικαίωμα να κάνει μπίζνες μ’ αυτά. Έχει έρθει η ώρα να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της καταστροφής.

Για όλα αυτά καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 2 Φλεβάρη στις 9πμ στα Δικαστήρια Χανίων, τη μέρα της δίκης.

Όλοι/ες στον πανεργατικό ξεσηκωμό για την υγεία, την Τρίτη, στη 1 Φλεβάρη (Πλ. Αγοράς 1μμ)


Επίσης ΕΔΩ

Σχόλια