Ανακοίνωση ΣΕΚ | Όλοι/ες στην απεργία στις 15/12 - Όχι στον προϋπολογισμό του θανάτου και της καταστροφής - Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚ ΧΑΝΙΩΝ (ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ) 


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - Πλ. Αγοράς 12μμ 


Η κυβέρνηση της Νέας ψηφίζει στις 15 Δεκέμβρη το νέο προϋπολογισμό για το 2021. Σε αυτόν, τα κονδύλια για την Δημόσια Υγεία είναι 551 εκ. λιγότερα. Από 4,8 δις το 2020, δίνουν μόλις 4,25 δις το 2021. Οι δαπάνες για εξοπλισμούς, από 3,8 δις το 2020, εκτοξεύονται για το 2021 σε 5,4 δις για να αγοράσουν αεροπλάνα Ραφάλ και φρεγάτες. Στο Υπουργείο Εργασίας έδιναν το 2020 24,7 δις, ενώ το 2021 μόλις 22,6 δις και αυτό σημαίνει περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα, στα ασφαλιστικά ταμεία. Αφήνουν τα δημόσια σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, περικόπτουν δαπάνες για την εκπαίδευση και την ίδια στιγμή επιδοτούν με 120 εκατομμύρια τον κολλητό τους Βασιλάκη της Aegean.

Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης της δεξιάς φέρνει τον θάνατο, τη φτώχεια και την καταστροφή. Συνεχίζει την δολοφονική της πολιτική που έφερε πάνω από 2.500 νεκρούς από τον κορονοϊό. Αφήνουν το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ ανυπεράσπιστο μπροστά στην πανδημία καθώς δεν κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, δεν κάνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό ενώ παράλληλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα περνάνε από την «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων. Στοχοποιούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια ως υπεύθυνους για τη διασπορά του ιού. Αλλά επιλέγουν να μην κάνουν προσλήψεις οδηγών, δεν αγοράζουν λεωφορεία και συρμούς ενώ την ίδια ώρα χαρίζουν εκατομμύρια στους κλινικάρχες αντί να τους επιτάξουν πραγματικά, δίνουν εκατομμύρια για νέο εξοπλισμό και περαιτέρω στελέχωση της αστυνομίας και δισεκατομμύρια για πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες.

Η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η ύφεση, θα κάνει βουτιά 10% φέτος. Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα “Προσχέδιο Δράσης” για την αξιοποίηση υποτίθεται των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στη σύνταξη του προσχεδίου η κυβέρνηση, πήρε υπ' όψιν της και τις νεοφιλελεύθερες προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη. Το νέο μνημόνιο της... "μεταμνημονιακής" εποχής διαμορφώνεται και ο προϋπολογισμός προσαρμόζεται στις περικοπές που θα απαιτηθούν.

Απέναντι στην γενική κατακραυγή για τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση του συστήματος Υγείας και στο να μετατραπεί η εκπαίδευση των παιδιών σε οικογενειακή υπόθεση και με 100 θάνατος την μέρα από τον κορονοϊό, επιλέγεται ως η μόνη λύση η απόπειρα καταστολής και τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η νέα προσπάθεια της ασφάλειας Χανίων να τρομοκρατήσει το κίνημα της πόλης μας που διαδήλωσε στις 6 /12 στην επέτειο των δώδεκα χρόνων από την αστυνομική δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι τηλεφωνικές κλήσεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες ώστε να παραλάβουν πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί τόσο για την κινητοποίηση στις 6/12 που κατεστάλη από την επέμβαση των ΜΑΤ και οδήγησε σε 8 συλλήψεις διαδηλωτών, όσο και για την κινητοποίηση της Πέμπτης 10/12 ενάντια στην καταστολή της προηγούμενης διαδήλωσης είναι μόνο το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην παραπάνω προσπάθεια. Είχαν προηγηθεί απειλητικά προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε αγωνιστές της πόλης όπως και σε μέλος του ΣΕΚ ώστε να μην συμμετείχαν στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε ενωτικά και ακολουθώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε στιγμή τσακίσαμε τις επιθέσεις και τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα. Διαδηλώσαμε στις 17 Νοεμβρίου στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οργανώσαμε στις 26 Νοέμβρη μια πετυχημένη πανεργατική απεργία και στις 6 Δεκέμβρη κάναμε κουρελόχαρτο τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη. Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και τώρα με τον προϋπολογισμό που ψηφίζεται την Τρίτη. 

Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τους ψεύτες και τους δολοφόνους της κυβέρνησης! Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία που δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της Υγείας όλων μας. Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι αυτός ο προϋπολογισμός που σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή δεν θα περάσει.

Σχόλια