Το ΣΕΚ σε καλεί στην Πανεργατική Απεργία: Το ασφαλιστικό-σφαγείο Βρούτση δεν θα περάσει - Οργανώνουμε την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο | Τρίτη 18.2, 10.30πμ Πλ. Αγοράς



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ (ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

• 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

• ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δευτέρα γενική απεργία στη Γαλλία και Τρίτη πανεργατική στην Ελλάδα ενάντια στο ασφαλιστικό. Μητσοτάκης – Μακρόν διαφημίζουν τη συμμαχία τους και είναι αντιδραστική. Αλλά έχουν μπροστά τους το εργατικό κίνημα που δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί. Αυτή είναι η τύχη που επιφυλάσσουμε οι εργάτες, οι γυναίκες και η αριστερά στους καπιταλιστές και στις κυβερνήσεις τους.

 Έχουμε δώσει σκληρές μάχες ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έβαλαν πλώρη να λεηλατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να ανεβάσουν τα συντάξιμα χρόνια, να μειώσουν τις συντάξεις και να καταργήσουν τον 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη. Τώρα αυτή η μάχη είναι η πιο αποφασιστική. Ο Βρούτσης δεν διορθώνει το νόμο Κατρούγκαλο όπως υποστηρίζει, αλλά τον κάνει ακόμα χειρότερο. Η μεγαλύτερη επίθεση με πολύ ψέμα. Η απάντηση που θα δώσουμε θα είναι καθοριστική. Χρειάζεται να ενωθούν όλοι οι αγώνες και να συντονιστεί όλο το εργατικό κίνημα που δίνει μάχες: Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ, οι σχολικές καθαρίστριες, οι μετανάστες στον Μαραθώνα και οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα, το αντιρατσιστικό κίνημα που παλεύει για ανοιχτά σχολεία, νοσοκομεία, άσυλο, στέγη και ιθαγένεια σε όλους.

Οι γυναίκες που ξεσηκώνονται για τη φετινή απεργιακή 8 Μάρτη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και γι’ αυτό πρωταγωνιστούν στην οργάνωση της απεργίας για το ασφαλιστικό.
Δεν θα σταματήσουμε στις 18 Φλεβάρη. Πάμε για μια μεγάλη απεργιακή 8 Μάρτη σε όλες τις πόλεις, με συλλαλητήρια και τη στήριξη των συνδικάτων, καλλιτεχνών και θεατρικών ομάδων, για να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια να επιβάλει η κυβέρνηση, η εκκλησία και όλα τα σεξιστικά καθάρματα την υποταγή, τις διακρίσεις, την καταπίεση των γυναικών.

 Παλεύουμε μαζί με τα αδέλφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις γυναίκες από το Αφγανιστάν που διαδηλώνουν στη Μυτιλήνη με το σύνθημα «Ελευθερία – το στρατόπεδο της Μόρια είναι Νταχάου». Ενάντια στην κυβέρνηση που θέλει να ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε νησί και πόλη, το αντιφασιστικό κίνημα οργανώνει τις μάχες και κλιμακώνει την αντίσταση στις 21 Μάρτη - Παγκόσμιο προσκλητήριο από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία, παντού.

Όλοι μαζί στον αγώνα για πανεργατική απάντηση στο ασφαλιστικό σφαγείο του Βρούτση υψώνουμε τον καλύτερο φραγμό στον «ιό» που λέγεται καπιταλισμός και απλώνει επιδημίες, φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο.

• Ελάτε να οργανώσουμε μαζί στους εργατικούς χώρους, στις σχολές και στα σχολεία, στις πλατείες.

• Απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά: 10,30πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς



Σχόλια