6/12/19 | Ο δρόμος του Δεκέμβρη αντικαπιταλιστικός: Ρατσισμός λιτότητα τρομοκρατία - Κάτω η Νέα Δημοκρατία! | Πορεία: 6 μμ, Πλ. Αγοράς



6/12/19 - Όλοι/ες στο συλλαλητήριο στις 6 μμ στην Πλατεία Αγοράς!

Ο δρόμος του Δεκέμβρη αντικαπιταλιστικός
Ρατσισμός λιτότητα τρομοκρατία Κάτω η Νέα Δημοκρατία!

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, που πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θυμίζει κυριολεκτικά το δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοΐδης και από κοντά κάθε ακροδεξιό κατακάθι της δεξιάς πολυκατοικίας, «λύνουν τα χέρια» των ΜΑΤ και των μπάτσων για να πατάξουν την «ανομία». 

Η προπαγάνδα περί «νόμου και τάξης» είναι το περιτύλιγμα μιας επίθεσης με στόχο το μαζικό κίνημα και την Αριστερά που παλεύει ενάντια στις επιθέσεις της ΝΔ και της άρχουσας τάξης. Οι βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων φιλοξενίας προσφύγων, η προκλητική εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ σαν δείγμα εφαρμογής της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις, το ξύλο, τα ξεγυμνώματα νεολαίων και αγωνιστών -ανάμεσά τους και μελών του ΣΕΚ στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου παραμονές της 17 Νοέμβρη- είναι δείγματα αυτής της εκστρατείας. Το ίδιο και η στοχοποίηση και παρακολούθηση των γραφείων του ΣΕΚ και η αισχρή παρενόχληση φοιτητή μέλους του από αστυνομικούς στις 28 Νοέμβρη την ώρα που πήγαινε σε φοιτητική διαδήλωση. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να εφαρμόσει το πιο άγριο πρόγραμμα επιθέσεων ενάντια στο βιοτικό επίπεδο, τα δικαιώματα και τη συλλογική οργάνωση της εργατικής τάξης. Απολύσεις στις τράπεζες, ξεπούλημα της ΔΕΗ, μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και στην Παιδεία πάνε χέρι με χέρι με την προσπάθεια να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, να χτυπήσει τα συνδικάτα, να πετσοκόψει το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Στήνει κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και κάνει πλάτες στους φασίστες που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους κατοίκους». Είναι μια κυβέρνηση λιτότητας, ρατσισμού και τρομοκρατίας. 

Όμως, είναι μια κυβέρνηση πολιτικά αδύνατη. Τα ιδεολογήματα που πρόβαλε ο Μητσοτάκης πριν τις εκλογές καταρρέουν κάθε μέρα που περνάει, μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας αστάθειας του καπιταλισμού και εξεγέρσεων σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό βρίσκει απέναντί της ήδη από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης φοιτητικές καταλήψεις, απεργίες σε δήμους, νοσοκομεία, ΔΕΗ και τράπεζες, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές μάχες ενάντια στην εμφάνιση ακροδεξιών «αγανακτισμένων» συμμοριών. Οι επιβλητικές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου έδωσαν ένα δυνατό χαστούκι στην κυβέρνηση της ΝΔ και ένα μήνυμα για τις δυνατότητες αντίστασης στις κυβερνητικές επιθέσεις.

Με την δύναμη του μαζικού κινήματος θα απαντήσουμε και στην κλιμάκωση της καταστολής! Διαδηλώνουμε μαζικά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη και συνεχίζουμε τους αγώνες μας σε όλα τα μέτωπα:

Να κλιμακώσουμε τις απεργίες ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις, για να τα πάρουμε όλα πίσω, τις καταλήψεις ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας, τις μάχες ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες, τους αγώνες ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις, τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις και την περιβαλλοντική καταστροφή. Την πάλη ενάντια στις πολεμοκάπηλες εξορμήσεις της άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που φέρνουν νέα βάρη με εξοπλισμούς και πολεμικές εντάσεις για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή και ήταν προπομπός των συγκλονιστικών αγώνων ενάντια στα μνημόνια. Ήταν ταυτόχρονα σημείο καμπής στην συγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με τη δημιουργία του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Συνεχίζουμε στον αντικαπιταλιστικό δρόμο του Δεκέμβρη! Με την επαναστατική αριστερά μπροστά, στις μάχες για να ανατρέψουμε την ΝΔ, στην προοπτική της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος, για την εργατική επανάσταση και το σοσιαλισμό. 

Όλοι/ες στο συλλαλητήριο στις 6 μμ στην Πλατεία Αγοράς!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα - ΣΕΚ

Σχόλια