Ανακοίνωση ΣΕΚ Χανίων: ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΜΠΕΟ - ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (Συγκέντρωση: Παρασκευή 4/10, 7μμ, Πλ. Αγοράς)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΜΠΕΟ - ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συγκέντρωση: Παρασκευή 4/10 στις 7μμ στην Πλατεία της Αγοράς

Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο, υπουργού Εξωτερικών του Τραμπ. Είναι ανοιχτή πρόκληση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υποδέχεται τον εκλεχτό του πιο χυδαίου ρατσιστή, πολεμοκάπηλου και σεξιστή προέδρου των ΗΠΑ, αρνητή της κλιματικής αλλαγής και καταστροφέα του περιβάλλοντος. 

Η «αμυντική» συμφωνία που ετοιμάζονται να υπογράψουν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του με τον Πομπέο θα μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση. Από την Αλεξανδρούπολη και το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας που δημιουργείται νέα βάση για ελικόπτερα, μέχρι τη Λάρισα και τη Σούδα που αποτελεί το βασικό ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού προς τη Μέση Ανατολή και αναβαθμίζεται περαιτέρω. Η επέκταση των βάσεων είναι απαραίτητη για τους σχεδιασμούς του αμερικάνικου Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ, για να απειλεί ο Τραμπ με πόλεμο το Ιράν αλλά και να προσπαθεί να εξασφαλίσει τον έλεγχο από τη Συρία μέχρι την Σαουδική Αραβία.

Είναι όμως «απαραίτητη» και για την άρχουσα τάξη στην Ελλάδα που διεκδικεί, με τις πλάτες των ΗΠΑ, να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή οξύνοντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία. Από τη Βόρεια Μακεδονία, που ήδη με την Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε ο δρόμος για να γίνει η Ελλάδα ο χωροφύλακας των Βαλκανίων και η ελληνική πολεμική αεροπορία να αστυνομεύει τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας, μέχρι την Κύπρο και το Ισραήλ και τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ΑΟΖ.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τέτοιες συμφωνίες συνεργασίας που κλιμακώνουν επικίνδυνα τη διπλωματική και στρατιωτική ένταση στην περιοχή και απειλούν την ειρήνη. Υποδεχόμαστε τον Πομπέο με μεγάλες διαδηλώσεις, συνεχίζοντας μετά τις πετυχημένες πανεργατικές απεργίες στις 24/9 και 2/10 και θα βροντοφωνάξουμε: ειρήνη και δουλειά  ζητάει η εργατιά, θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, όχι νέους εξοπλισμούς!

Τις βάσεις κλείστε – τα σύνορα ανοίξτε!

Μαζί με τα αντι-ιμπεριαλιστικά θα ακουστούν δυνατά και τα αντιρατσιστικά συνθήματα. Ενάντια στον Πομπέο και τον Τραμπ, που είναι ο πρωτεργάτης των φραχτών και πλειοδοτεί σε ρατσισμό καθώς παραπαίει κινδυνεύοντας να έχει την τύχη του Νίξον. Αλλά και ενάντια στα σχέδια του Μητσοτάκη να γεμίσει την Ελλάδα όχι μόνο με «Σούδες» αλλά και «Μόριες». 

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θέλει την Ελλάδα σαν «μετόπισθεν» για τις επεμβάσεις του στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα συνεργάζεται με τον Ερντογάν και τα σχέδια του για να μαντρώσει εκατομμύρια Σύριους στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ο κόσμος που προσπαθεί να ξεφύγει, βρίσκει απέναντί του τη Φρόντεξ στον Έβρο και στα νησιά και, αν καταφέρει να περάσει χωρίς να πνιγεί, πέφτει στη φρίκη των Hotspot. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι τα ΜΑΤ και στο κολαστήριο της Μόριας και στα σπίτια προσφύγων στα Εξάρχεια και το άπλωμα των στρατοπέδων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όλες και όλοι μαζί, εργαζόμενοι, νεολαία, συνδικάτα, αντιρατσιστικό κίνημα, αγωνιστές της ειρήνης και της Αριστεράς. Της Αριστεράς που δεν στηρίζει τις συνεργασίες με τον Τραμπ και τον Νετανίαχου, ούτε τις συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας, όπως κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βγαίνει στους δρόμους για να βάλουμε τέλος στην πολιτική που προσκυνάει τους «φονιάδες των λαών» και σκοτώνει τους πρόσφυγες.

ΣΕΚ Χανίων (Σοσιαλιστικό  Εργατικό Κόμμα, συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)


Σχόλια