Εκδήλωση για τα Ιουλιανά του 1965 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από το ΣΕΚ



Εκδήλωση για τα Ιουλιανά του 1965 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από το ΣΕΚ







Με μαζική συμμετοχή και με πλήθος τοποθετήσεων από τα κάτω πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου και στην πλατεία της Σπλάντζιας, η κεντρική εκδήλωση-συζήτηση της οργάνωσης πόλης του ΣΕΚ στα Χανιά για τα Ιουλιανά του 1965, με ομιλητή τον Κώστα Πίττα, υπεύθυνο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.

Ο ομιλητής ξεκίνησε με μία πολιτική αποτίμηση της μάχης του δημοψηφίσματος και τι σημαίνει το ΟΧΙ για τη συνέχεια, σημειώνοντας πως το μαζικό ΟΧΙ είναι ένα μήνυμα στο αντίπαλο στρατόπεδο αλλά και ένα μήνυμα νίκης σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όσους διαδήλωσαν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση που επιχειρεί να φέρει νέες συμφωνίες και μνημόνια. Αφού εξήγησε ότι το ΟΧΙ δεν ήταν κάτι τυχαίο και ότι από πίσω προηγήθηκε μια ολόκληρη σειρά αγώνων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, Σκουριές) συνέχισε με την παρουσίαση του μαζικού κινήματος του 1965 που βγήκε στους δρόμους και που ήρθε σε σύγκρουση με το πραξικόπημα του Παλατιού αλλά και που ανέδειξε καίρια ζητήματα όπως το πολιτειακό και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, κάνοντας τις απαραίτητες συνδέσεις με το σήμερα.

Στην εκδήλωση υπήρχε πλούσιο τραπεζάκι της εφημερίδας, του περιοδικού (όπου κυκλοφόρησε το νέο τεύχος) και του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου με βιβλία για το κίνημα στην Ελλάδα καθώς και η νέα, επαυξημένη έκδοση του βιβλίου «Ιουλιανά 1965». Δόθηκαν πέντε βιβλία από τη νέα έκδοση.

Ειρηναίος Μαράκης, Χανιά

Σχόλια